17 de novembre del 2016

Un país muy chido, guey!

Sembla que fós ahir el dia que creuàvem la frontera per Tijuana, i ja han passat 7 mesos i mig fins l'arribada a l'última parada a Mèxic: la laguna de Bacalar. Una preciosa llaguna, coneguda pels set colors de la seves aigües transparents. 









Abans de començar una nova etapa a Belice, volem despedir-nos de Mèxic recordant tot allò que ens ha fet enamorar d'aquest país màgic. Començant per la gran varietat de naturalesa i paissatges increïbles: des de desert, selva, montanya, platges caribenyes, corall de colors, platges del Pacífic ideals per fer surf, llagunes, cascades, cenotes, ruines majestuoses, poblats indígenes remots, grans ciutats colonials i colorides, i una infinitat més de llocs que sempre recordarem. I els animalons que hem pogut conèixer: balena gris, tauró balena, tortugues, tauró gata, dofins, mantes, iguanes gegants, lloros i infinitat de peixos de coloraines. La seva gent: alegres, servicials, simpàtics, riallers, curiosos, negociants, alguns de molt vergonyosos i d'altres molt xerraires, i sens dubte els millors indicadors de direccions!! La diversitat cultural que tant caracteritza aquest país, des de la gent nativa indígena, les civilitzacions Mayes, Azteques, Teotihuacanes i desenes més, passant per la colonització espanyola i seguit de la gran influència americana; han fet de Mèxic un país molt ric culturalment. I per últim, la seva excepcional gastronomia: enchiladas, guacamole, empanadas, tacos, gringas, quesadillas, burritos, chiles rellenos, chilaquiles, totopos con salsa verde o guacachile, flautas, marisc i peix acabat de pescar, pastor, res, arrachera, chivo, pollo, mezcal, tequila, jugos y licuados de frutas, cerveses vàries i i el nostre menú predilecte......... tacos de camarón con corona y limón! Rodolí!

Fins sempre, Mèxic!


Marta & Tini & Jungle

3 comentaris:

  1. Hola bonics!

    Crec que fins i tot jo trobaré a faltar fotos de Mèxic. Però segur que la pròxima destinació també us rebrà amb els braços oberts, com us mereixeu!!!
    M'encanten les fotos! El que moltes vegades penso és: si a les fotos, ja és bonic, no puc arribar-me a imaginar com deu ser en persona... Espero d'aquí uns anyets descobrir-ho!

    Molts petons des de casona amb moltes pluges i fred! Fins d'aqui res! Times flies... Tic tac!

    Gisela

    ResponElimina
  2. Ta molt be tot aixo i lo rtealment increible es que com be comenteu haguiu pasat mes de set mesos rodolan per aquest pais a vegadas mal trectat per la malas relacions que tenen em els seus nveins americans i males llenguas que molt sovint succeiex.Per cert sensa paraules com sempre de les imatges i fotos que semblan postals. ara be lo bo que sera el que haureu apres de les varietats culinarias i ja tinc ganas de veure si sorpreneu testan alguna de les mnoltisimes que heu redactat.Molts petons i fins aviat

    ResponElimina